Rozgrzewająca azjatycka zupa z dorszem Jakjalubiejesc

Rozgrzewająca tajska zupa w zaledwie 25 minut? Z naszymi produktami to możliwe. Wystarczy, że użyjesz gotowej pasty Laksa w stylu indonezyjskim oraz makaronu z kurkumą, a całość doprawisz kremowym mleczkiem kokosowym Kara i gotowe. Zobaczcie, jak zrobiła to Monika Jakjalubiejesc. Zobacz krok po kroku przepis Kliknij tutaj>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 79

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 5

Czas: 25 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

Składniki na ok 2,5L zupy

·       1 Pasta Laksa Stir-fry House of Asia

·       ½ paczki Bezglutenowego makaronu ryżowego z kurkumą House of Asia

·       1 łyżka Sosu rybnego House of Asia

·       200 ml Mleczka kokosowego light 11% KARA

·       1 szalotka pokrojona w drobną kostkę

·       1 marchew pokrojona w półksiężyce

·       1 papryka czerwona pokrojona w paski

·       1,5 l bulionu warzywnego lub wody

·       2 polędwice z dorsza (ok. 200 g razem)

·       Garść kolendry lub natki pietruszki

·       Olej lub oliwa z oliwek

·       Limonka do dekoracji

Sposób przygotowania

1. W garnku przesmaż szalotkę, po chwili dodaj marchew oraz paprykę. Wymieszaj i dodaj saszetkę pasty Laksa.

2. Ponownie wymieszaj, zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu ok. 20 min.

3. W międzyczasie w osolonej wodzie ugotuj makaron z kurkumą.

4. Do garnka z zupą wlej wstrząśnięte mleczko kokosowe. Po chwili wrzuć ugotowany makaron, pokrojonego surowego dorsza i sos rybny.

5. Całość wymieszaj i zostaw na małym ogniu przez kolejne 5 min.

6. Posyp zieleniną i gotowe. Na talerzu udekoruj plasterkiem limonki.

TIP: Dorsza możesz wymienić na kawałki kurczaka, dodaj go w momencie, w którym dodajesz marchew i paprykę.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI