Makaron z chrupiącym chili i słodkim sosem sojowym
Sycące i smaczne danie w 5 minut? Z produktami House of Asia to możliwe. W czasie gotowania makaronu zdążysz przygotować wszystkie warzywa, a używając gotowej pasty z czosnku, jeszcze bardziej zminimalizujesz czas przygotowania. Zwieńczeniem dania będzie gęsty i aromatyczny słodki sos sojowy.
Liczba porcji: 4
Czas: 10
Ostrość:
ostre
Składniki
1 opakowanie Makaronu Mie House of Asia
3-4 łyżki Słodkiego sosu sojowego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 ząbki czosnku drobno posiekanego
200 g kurczaka pokrojonego w cienkie paski
100 g blanszowanych różyczek brokułu
2 łyżki świeżych papryczek chili drobno posiekanych
1 cebula drobno pokrojona
3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
Czarny pieprz świeżo mielony do smaku
4 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i podsmaż na woku.
2. Na drugi wok wlej olej, dodaj chili, pastę z czosnku oraz cebulę, smaż do momentu, aż się zarumienią, potem dodaj kurczaka, smaż 2-3 minuty, dodaj brokuł i smaż kolejne 2 minuty.
3. Następnie do całości dodaj słodki sos sojowy, podsmażony makaron i dokładnie wymieszaj, pod koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.