Pasta Tikka Masala średnio-ostra 50 g
Pasta Tikka Masala to kremowy, aromatyczny sos na bazie pomidorów, imbiru, czosnku i nasion kolendry, który nadaje daniom orientalnego zacięcia. Pasta pozwala w kilka chwil przygotować danie charakterystyczne dla kuchni indyjskiej – Tikka Masala. W połączeniu z jogurtem tworzy również marynatę, doskonałą np. do szaszłyków z kurczaka oraz wersji wegetariańskich – z serem paneer lub halumi. Doskonale komponuje się z ryżem. Pasta będzie idealna nawet dla najbardziej wymagających konsumentów – zawiera tylko naturalne składniki i nie zawiera sztucznych dodatków, oleju palmowego i innych utwardzonych tłuszczy. Dodatkowo nie zawiera glutenu i jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Szybkość, prostota i głębia smaku to najważniejsze atuty pasty Tikka Masala. Zadowoli nie tylko amatorów kuchni indyjskiej, lecz również tych sięgających po bardziej tradycyjne potrawy. Zaskocz siebie i swoich gości i przenieś się w kulinarną podróż po aromatycznych Indiach już dziś.
SKŁADNIKI
Pasta pomidorowa, cebula, imbir 18,8 %, czosnek 10 %, olej słonecznikowy, woda, nasiona kolendry mielone 3,1 %, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, chili mielone, cukier, przyprawy.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość energetyczna 559 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 6.40 g
KTN 0.80 g
Węglowodany 14.00 g
w tym Cukry 10.00 g
Białko 2.70 g
Błonnik 4.80 g
Sól 1.25 g
KTN – kwasy tłuszczowe nasycone
* Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia