Omlet z papieru ryżowego
Szybki, kolorowy i pełen smaku. Omlet z warzywami na papierze ryżowym to pomysł na lekkie danie w azjatyckim stylu.
Składniki
- 2 arkusze Papieru ryżowego House of Asia
- 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
- 2 łyżeczki Chrupiącego czosnku z chili Yipin Agro
- 4 jajka
- 50 g sera mozzarella w wiórkach
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Warzywa przełóż na sitko, przepłucz pod bieżącą zimną wodą, odsącz i osusz.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, połóż arkusz papieru ryżowego i wbij 2 jaja. Delikatnie wymieszaj jaja i dodaj chrupiący czosnek z chili. Na jednej połowie rozłóż porcję warzyw do woka i posyp serem. Smaż chwilę, do momentu, aż jaja zaczną się ścinać. Złóż omlet na pół i smaż jeszcze ok. 3 minuty, aby ser się rozpuścił.
- Podawaj na liściach ulubionej sałaty.