Omlet z papieru ryżowego House of Asia

Omlet z papieru ryżowego

15 min
2 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Szybki, kolorowy i pełen smaku. Omlet z warzywami na papierze ryżowym to pomysł na lekkie danie w azjatyckim stylu.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Warzywa przełóż na sitko, przepłucz pod bieżącą zimną wodą, odsącz i osusz.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, połóż arkusz papieru ryżowego i wbij 2 jaja. Delikatnie wymieszaj jaja i dodaj chrupiący czosnek z chili. Na jednej połowie rozłóż porcję warzyw do woka i posyp serem. Smaż chwilę, do momentu, aż jaja zaczną się ścinać.  Złóż omlet na pół i smaż jeszcze ok. 3 minuty, aby ser się rozpuścił.
  3. Podawaj na liściach ulubionej sałaty.

Tu kupisz nasze produkty