Tatar na prażynce z papieru ryżowego House of Asia

Tatar na prażynce z papieru ryżowego

15 min
4 porcje
lekko pikantne

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Prosty sposób na efektowne danie. Tatar z łososia na prażynce ryżowej to propozycja, która łączy świeżość składników z subtelnymi japońskimi akcentami.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej olej. Arkusze papieru ryżowego przetnij nożyczkami na 4 trójkąty, smaż po kilka sekund, aż powstaną prażynki. Odsącz je na ręczniku papierowym.
  2. Łososia pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z czerwoną cebulą, awokado, olejem sezamowym, srirachą i przyprawą japońską. Na każdej prażynce ułóż porcję tatara, posyp sezamem i szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty