Kurczak w sosie Teriyaki z makaronem Mie

Sos Teriyaki to absolutny must have w kuchni każdego amatora azjatyckich smaków. Klasyczny, orientalny dodatek stanowi idealną bazę marynaty do mięs, owoców morza i tofu. Jego słodki, a jednocześnie lekko wytrawny smak sprawi, że będą one soczyste i aromatyczne. To właśnie dlatego kurczak w marynacie w połączeniu z lekkim makaronem Mie, to przepis na pełnowartościowy posiłek.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 63

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min.

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Pokrojonego kurczaka zamarynuj w połowie sosu teriyaki i sosie sojowym. Odstaw na 15 minut.
  3. Kurczaka obtocz w mące kukurydzianej i usmaż go na złoty kolor.
  4. Na patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj usmażonego kurczaka, resztę sosu teriyaki i świeże chili. Doprowadź do wrzenia, a następnie posyp sezamem i szczypiorkiem. Podawaj z makaronem mie.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI