Lemoniada imbirowa
Grillowe spotkania nie mogą się bez niej odbyć. Sięgnijcie po przepis na energetyzującą, orzeźwiającą i aromatyczną lemoniadę z imbirem. Idealnie nawadnia i gasi pragnienie po ognistych kąskach z rusztu. Jej przygotowanie będzie banalnie proste. Zamiast kroić imbir użyjcie naszej gotowej pasty House of Asia! Do dzieła.
Liczba porcji: 5
Czas: 10 min.
Ostrość:
łagodne
Składniki
- 50 g Pasty z imbiru
- 2 l przegotowanej wody
- 150 g cukru
- Sok z jednej limonki
- Sok z jednej cytryny
Do podania:
- Kostki lodu
- Kilka gałązek mięty
- 1 cytryna pokrojona w plastry
- 1 limonka pokrojona w plastry
Sposób przygotowania
- W ciepłej wodzie rozpuść cukier, dodaj pastę z imbiru i dobrze wymieszaj. Pozostaw do wystudzenia. Następnie przelej przez drobne sitko lub gazę, dodaj wyciśnięty sok z limonki oraz cytryny, wymieszaj i wstaw do lodówki.
- Do dzbanka lub karafki wsyp lód na przemian z pokrojona cytryną i limonką, dodaj miętę, całość zalej schłodzoną lemoniadą.