Makaron Mie z wieprzowiną w sosie teriyaki
Zrób sobie aromatyczny słodko-pikantny makaron w 15 minut. Nasz makaron zrobisz w zaledwie 5 min, a resztę czasu poświęcisz na krojenie i smażenie.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
½ opakowania Makaronu Mie gniazda pszennego House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 drobno posiekany ząbek czosnku
100 g Sosu Teriyaki House of Asia
½ łyżeczki Przyprawy do kuchni japońskiej House of Asia
200 g wieprzowiny pokrojonej w cienkie paski (np. chudej karkówki, polędwiczki lub schabu)
100 g różyczek z brokułu
1 cebula pokrojona w piórka
2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych
2 łyżki posiekanej zielonej dymki
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W misce wymieszaj sos teriyaki z pastą z czosnku i odrobiną wody.
3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż wieprzowinę. Następnie dodaj cebulę oraz brokuł, smaż kolejne 3-4 minuty, dodaj orzechy, przyprawę do kuchni japońskiej, ugotowany makaron i całość wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem.
4. Danie przełóż na talerz i posyp posiekaną dymką.