Makaron Vermicelli z warzywami i kurczakiem Mateusz Krojenka

Mateusz Krojenka uczestnik MasterCheff wie co dobre! Dziś przygotowała dla Was pyszny makaron Vermicelli z kurczakiem, warzywami w sosie Sriracha. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Przygotowanie go zajmie Wam zaledwie 25 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.6 / 5. Ilość głosów: 13

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzybki Mun oraz makaron ryżowy moczymy w letniej wodzie przez około 20 min.
  2. Warzywa wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz wraz z pokrojonym kurczakiem. Smażymy przez 4 min.
  3. Po tym czasie dorzucamy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Następnie przyprawiamy sosem sojowym jasnym, sosem Sriracha oraz sokiem z limonki.
  5. Wszystko mieszamy i smażymy przez 2 min. Po tym czasie nasze danie jest gotowe do serwowania.
  6. Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI