Makaron Vermicelli z warzywami i kurczakiem Mateusz Krojenka
Mateusz Krojenka uczestnik MasterCheff wie co dobre! Dziś przygotowała dla Was pyszny makaron Vermicelli z kurczakiem, warzywami w sosie Sriracha. Koniecznie musicie spróbować tego przepisu. Przygotowanie go zajmie Wam zaledwie 25 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 25 min
Ostrość:
lekko ostre
Składniki
- Paczka Makaronu ryżowego Vermicelli House of Asia
- 30 g Grzybów Mun House of Asia
- 2 łyżki Soku z limonki House of Asia
- 1 łyżka Sosu czerwonego Sriracha House of Asia
- 50 ml Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 duża pierś z kurczaka pokrojonego w kostkę
- Szczypiorek drobno posiekany
Sposób przygotowania
- Grzybki Mun oraz makaron ryżowy moczymy w letniej wodzie przez około 20 min.
- Warzywa wrzucamy do woka na rozgrzany tłuszcz wraz z pokrojonym kurczakiem. Smażymy przez 4 min.
- Po tym czasie dorzucamy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Następnie przyprawiamy sosem sojowym jasnym, sosem Sriracha oraz sokiem z limonki.
- Wszystko mieszamy i smażymy przez 2 min. Po tym czasie nasze danie jest gotowe do serwowania.
- Gotowe danie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.