Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami

Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami House of Asia

Bezglutenowy makaron Vermicelli, kawałki soczystej polędwicy i sos sojowy ciemny tworzą razem doskonałe danie kuchni chińskiej. Spróbujcie tego przepisu raz, a będziecie do niego wracać bardzo często.

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
  3. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj mięso i smaż 3 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
  4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
  5. Przed podaniem posyp dymką.

TIP: Danie możesz polać kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu.

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI