Polędwiczki wieprzowe z makaronem Vermicelli i warzywami

Bezglutenowy makaron Vermicelli, kawałki soczystej polędwicy i sos sojowy ciemny tworzą razem doskonałe danie kuchni chińskiej. Spróbujcie tego przepisu raz, a będziecie do niego wracać bardzo często.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Warzywa wypłucz w zimnej wodzie.
  3. Na średnim ogniu rozgrzej olej, podsmaż na złoto czosnek. Zwiększ ogień, dodaj mięso i smaż 3 minuty. Dodaj warzywa i krótko podsmaż.
  4. Dodaj makaron oraz sos sojowy. Wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
  5. Przed podaniem posyp dymką i sezamem.

TIP: Danie możesz polać kilkoma kroplami oleju z prażonego sezamu.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI