Mozzarella sticks w panierce panko

Chyba każdy z nas próbował już tradycyjnych mozzarella sticks. Czas zmodyfikować ten przepis i dodać mu azjatyckiej nuty! Japońska panierka panko sprawi, że serowe pałeczki będą jeszcze bardziej chrupiące.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 25 min.

Poziom trudności:

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 100 g panierki panko
  • 1 łyżeczka pasty chili
  • 3 kulki mozzarelli pokrojone na kawałki
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mozzarellę wyjmij z opakowania i dokładnie osusz. Pokrój i zamarynuj w chili, a następnie delikatnie posól i popieprz świeżo mielonym pieprzem.
  2. Ubij jajka ze szczyptą soli. Zanurzaj kawałki mozzarelli w mące, potem w ubitym jajku, a następnie w panko lekko przyciskając, aby panierka panko przylgnęła do sera. Jeśli warstwa panierki jest za cienka, powtarzaj cały proces kilkukrotnie.
  3. Smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Później wyłóż mozzarella sticks na ręcznik papierowy. Podawaj gorące z ulubionym sosem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI