Tajska sałatka z mango i sosem sojowym

Idealna na upalne dni oraz dla wielbicieli kuchni tajskiej. Świeże mango doda sałatce słodyczy, sok z limonki podkreśli smak a sos sojowy doda aromatu. Sami spróbujcie!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min.

Poziom trudności:
łagodne

Ostrość:

Składniki

  • 1 duże dojrzałe mango
  • 2 garście rukoli
  • 1 granat
  • 1 łyżeczka czarnego sezamu do posypania

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Obierz mango i pokrój je w kostkę.
  2. Z owocu granatu wyłuskaj ziarenka.
  3. Do miski dodaj składniki sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Następnie dodaj mango, granat, rukolę i wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Gotową sałatkę posyp czarnym sezamem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI