Bób smażony po tajsku

Nadszedł sezon na bób w Polsce! Mamy dla Was propozycję –  przepis na bób smażony po tajsku z czerwoną pastą curry. Możecie go zrobić jako danie główne lub jako dodatek do ryży czy tajskiego makaronu.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min.

Ostrość:

Składniki

  • 2 łyżeczki czerwonej pasty curry (może być 1 jeśli lubicie łagodniejszy smak)
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 500 g bobu
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • Kawałek imbiru ok 2 cm
  • 3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Bób wrzucamy na 2 minuty do gotującej się wody, odcedzamy odstawiamy na chwilę do ostudzenia. W międzyczasie kroimy cebulę w pióra, czosnek w plasterków a chili i imbir na drobne kawałki.
  2. Ostudzony bób obieramy z łupinek.
  3. Na mocno rozgrzanym tłuszczu przesmażamy cebulę, czosnek, chili i imbir. Ok 2 minuty, następnie dodajemy pastę curry i bób i smażymy kolejne 2 minuty.
  4. Następnie dodajemy trochę wody i sos rybny. Chwilę podsmażamy by płyn odparował.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI