Warzywa gotowane na parze w parowniku bambusowym

Odkryj sposób na idealnie ugotowane warzywa w parowarze, które zachowują swój smak, kolor, witaminy oraz chrupkość. Dodatek sosu stworzonego z mieszanki sosu sojowego, ostrygowego oraz pasty z ziół jeszcze bardziej wyostrzy smak chrupiących warzyw.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

  • 5-6 różyczek brokułu 
  • 5-6 różyczek kalafiora 
  • 1 mała kapusta pak-choi 
  • 8 zielonych fasolek szparagowych 
  • Sól do smaku 

Sos: 

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj i osusz, z fasolki odetnij końcówki. Przełóż wszystko na głęboki talerz, delikatnie oprósz solą i wstaw do steamera. Gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut (warzywa powinny zostać lekko al dente).
  2. W międzyczasie wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sosu. 
  3. Ugotowane warzywa posyp dymką i podawaj z sosem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI