Zupa grzybowa z grzybami Shiitake
Mamy dla Was prawdziwy hit, który odczaruje zwykłą grzybową. Idź za myślą naszego Szefa Kuchni i dodaj aromatycznych grzybów Shiitake, grzybowego sosu sojowego i pastę Miso. Wszystkie te składniki idealnie ze sobą współgrają i odpowiadają za niezwykły smak i aromat dania.
Liczba porcji: 4
Czas: 35 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
60 g Grzybów Shiitake suszonych House of Asia
1/2 opakowania Makaronu Mie gniazda House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane
1-2 łyżki Sosu sojowego grzybowego House of Asia do smaku
1 łyżka Pasty Miso House of Asia
500 ml bulionu warzywnego
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oliwy z oliwek
Pieprz czarny do smaku
4 łyżki posiekanego szczypiorku
Sposób przygotowania
1.Grzyby Shiitake namocz w zimnej wodzie, następnie zagotuj, wystudź i pokrój w paski.
2. Do garnka wlej oliwę, podsmaż pastę miso z pastą z czosnku, cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion, grzybowy sos sojowy i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.
3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4.Gotową zupę dopraw pieprzem, podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem.