Zupa grzybowa z grzybami Shiitake

Mamy dla Was prawdziwy hit, który odczaruje zwykłą grzybową. Idź za myślą naszego Szefa Kuchni i dodaj aromatycznych grzybów Shiitake, grzybowego sosu sojowego i pastę Miso. Wszystkie te składniki idealnie ze sobą współgrają i odpowiadają za niezwykły smak i aromat dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 62

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 35 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

60 g Grzybów Shiitake suszonych House of Asia

1/2 opakowania Makaronu Mie gniazda House of Asia

1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane

1-2 łyżki Sosu sojowego grzybowego House of Asia do smaku

1 łyżka Pasty Miso House of Asia

500 ml bulionu warzywnego

1 cebula pokrojona w kostkę

2 łyżki oliwy z oliwek

Pieprz czarny do smaku

4 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

1.Grzyby Shiitake namocz w zimnej wodzie, następnie zagotuj, wystudź i pokrój w paski.

2. Do garnka wlej oliwę, podsmaż pastę miso z pastą z czosnku, cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion, grzybowy sos sojowy i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.

3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4.Gotową zupę dopraw pieprzem, podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Mie 250g House of Asia

Makaron Mie 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso 75g House of Asia

Pasta Miso 75 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI