Zupa Tom Kha z kurczakiem i grzybami słomkowymi

Przygotuj z nami w 10 minut pyszną tajską zupę Tom Kha z kurczakiem i grzybami słomkowymi! Wyrazisty smak tej tajskiej potrawy podkreślają liście limonki kaffir oraz sos rybny, tworząc niesamowitą kombinację, która zachwyci Twoje kubki smakowe. Perfekcyjny pomysł na szybki lunch lub obiad.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 243

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Pikantne

Składniki

Do podania:

Bezglutenowy makaron ryżowy świeży House of Asia

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej mleczko kokosowe i dodaj pastę Tom Kha. Podsmaż kilka chwil, aż pasta uwolni aromat. Następnie wlej bulion, dodaj kurczaka oraz liście limonki kaffir. Gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Dodaj grzyby słomkowe, pomidorki oraz papryczkę chili. Gotuj przez kolejne 2 minuty.
  2. Na koniec posyp pokrojoną kolendrą, dopraw sosem rybnym oraz sokiem z limonki.
  3. Zupę podawaj z makaronem ryżowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Tom Kha 113g House of Asia

Pasta Tom Kha 113 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI