Szaszłyki Tonkatsu z sałatką z sosem Miso Smukłe Widelce

Poznaj nasze wyjątkowe szaszłyki Tonkatsu, które łączą soczystą pierś kurczaka, aromatyczne pieczarki, słodki ananas i czerwoną cebulę. Wszystko to otulone jest wyrazistym sosem Tonkatsu, który nadaje daniu intensywnego smaku. W towarzystwie lekkiej sałatki podanej z kremowym sosem na bazie jasnej pasty miso, całość tworzy idealną kompozycję smaków. Za przepis dziękujemy Smukłe Widelce.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 240

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Szaszłyki:

  • Sos Tonkatsu House od Asia 
  • 200 g piersi kurczaka 
  • pieczarki całe ok 10 sztuk
  • cebula czerwona 8 malutkich sztuk lub 4 większe 
  • ananas świeży 2 plastry 
  • kolendra 

Sałatka:

  • 300 g młodych ziemniaków
  • 4 rzodkiewki
  • ogórek
  • mała czerwona cebula
  • kartka kopru

Sos:

  • 2 łyżeczki Pasty Miso Shiro jasnej House of Asia
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól morska + pieprz czarny

Sposób przygotowania

Szaszłyki:

  1. Kurczaka podkrój w dużą kostkę.
  2. Pieczarki przekrój na pół, podobnie jak cebulę (jeśli jest większa to podziel na ja płaty)
  3. Ananasa obierz i każdy plaster pokrój na 8 trójkątów. 
  4. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj po kolei warzywa, wrzuć na grill i polej sosem Tonkatsu (3-4 łyżki) i rozsmaruj. 
  5. Po kilku minutach zdejmij z grilla, udekoruj kolendrą.

Sałatka:

  1. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, posól i piecz ok 30 minut. 
  2. Ogórka, rzodkiewkę i cebulę pokrój na krążki
  3. Składniki na sos porządnie wymieszaj i polej nim warzywa.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

Nowość
Bestseller
Sos Tonkatsu 150 ml House of Asia

Sos Tonkatsu 150 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI