Krem z pieczonej cebuli z chipsami z tortilli

Delikatny, aksamitny krem z pieczonej cebuli, wzbogacony mleczkiem kokosowym Kara i aromatyczną pastą miso House of Asia, zachwyci swoim głębokim smakiem. Chrupiące chipsy z tortilli Casa del Sur oraz świeże kiełki i dymka dodają mu wyjątkowego charakteru. To połączenie kremowej zupy i chrupiących dodatków sprawi, że każdy posiłek stanie się niezapomniany!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 269

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min + 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Chipsy z tortilli:

Do podania:

  • Dowolne kiełki np. pora
  • Dymka drobno pokrojona

Sposób przygotowania

  1. Warzywa skrop oliwą, posól i oprósz tymiankiem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut, aż będą miękkie.
  2. Do garnka wlej bulion, przełóż upieczone warzywa i zmiksuj na gładką konsystencję. Dodaj mleczko kokosowe, zagotuj i wymieszaj. Dodaj pastę miso oraz dopraw sosem sojowym.
  3. Wrapy pszenne pokrój w kwadraty 2×2 cm, rozgrzej olej i usmaż chipsy z tortilli. Usmażone przełóż na ręcznik papierowy i posól lub posyp dowolnymi przyprawami.
  4. Gotową zupę podawaj z chipami, kiełkami oraz dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Miso Shiro jasna 120g House of Asia

Pasta Miso Shiro jasna 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI