Pyszny pikantny makaron z kurczakiem Mateusz Krojenka

Mateusz Krojenka – finalista programu MasterChef Tvn – przygotował dla Was przepis na pyszny pikantny makaron ryżowy z kurczakiem. Świetne orzeźwiające danie idealne na upalne dni, które każdego mile zaskoczy. Dodatkowo jest proste i szybkie w przygotowaniu. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Namocz grzyby mun w letniej wodzie przez około 20 min.
  2. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, cebulę, czosnek, por i smaż przez 3 min. Następnie dodaj marchewkę i seler i wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie przez około 5 min.
  4. Na patelnię dodaj pierś z kurczaka i smaż przez 3 min.
  5. Zalej wszystko szklanką bulionu i dodaj pastę curry. Gotuj wszystko przez 5 min w tym samym momencie dodaj grzyby mun i papryczkę chilli.
  6. Dodaj sos sojowy, sos rybny oraz przyprawę kuchni tajskiej. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  7. Na koniec dodaj makaron i przypraw sokiem z cytryny oraz limonki.

Gotowe danie udekoruj świeżą kolendrą, która doda nam orzeźwiającego smaku.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Przyprawa kuchni tajskiej 20g House of Asia

Przyprawa kuchni tajskiej 20 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI