Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili Czarna Wisienka
Wyjątkowo kremowy i aksamitny mus czekoladowy z pikantnym akcentem. Świetnie sprawdzi się podczas letniego spotkania ze znajomymi lub jako słodka przekąska do pracy. Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Czarna Wisienka.
Liczba porcji: 5
Czas: 15 min + 1 h chłodzenie
Ostrość:
Składniki
- 600 ml Kremu kokosowego Kara
- 3 łyżki cukru
- ¼ łyżeczki Pasty chili House of Asia
- 200 g czekolady gorzkiej drobno pokrojonej
- Szczypta soli
Sposób przygotowania
- Do garnka wlej krem kokosowy, a następnie dodaj czekoladę, cukier kokosowy, pastę chili oraz sól. Całość wymieszaj i zagotuj tak, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstaw na chwilę do ostygnięcia.
- Mus przelej do naczyń, w których będzie serwowany, a następnie włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
- Podawaj z ulubionymi owocami.
Do podania:
Ulubione owoce
TIP: Zamiast kremu kokosowego możesz użyć mleczka kokosowego 20-22%.
TIP: Aby mus był nieco bardziej egzotyczny, dodaj wiórki kokosowe oraz sok z limonki