Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili Czarna Wisienka

Wyjątkowo kremowy i aksamitny mus czekoladowy z pikantnym akcentem. Świetnie sprawdzi się podczas letniego spotkania ze znajomymi lub jako słodka przekąska do pracy. Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Czarna Wisienka.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 5

Czas: 15 min + 1 h chłodzenie

Ostrość:

Składniki

 

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej krem kokosowy, a następnie dodaj czekoladę, cukier kokosowy, pastę chili oraz sól. Całość wymieszaj i zagotuj tak, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstaw na chwilę do ostygnięcia.
  2. Mus przelej do naczyń, w których będzie serwowany, a następnie włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
  3. Podawaj z ulubionymi owocami.

Do podania:

Ulubione owoce

TIP: Zamiast kremu kokosowego możesz użyć mleczka kokosowego 20-22%.

TIP: Aby mus był nieco bardziej egzotyczny, dodaj wiórki kokosowe oraz sok z limonki

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z chili 120g House of Asia

Pasta z chili 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI