Zielony jackfruit z pastą Tikka Masala

Owoc chlebowca, czyli egzotyczny jackfruit to hit nowoczesnej kuchni. Jego niedojrzałe owoce, dzięki swojej konsystencji, są idealnym zamiennikiem mięsa. Jackfruit w połączeniu z pastą np. Tikka Masala stworzy aromatyczne, kremowe danie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 15 min.

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania: ugotowany Ryż jaśminowy lub chlebek naan

Sposób przygotowania

  1. Jackfruita wyjmij z puszki i przepłucz pod bieżącą wodą następnie dobrze osusz. Odetnij twarde końce, a resztę owocu rozgnieć nożem lub widelcem.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem dodaj jackfruita i podsmaż na rumiany kolor. Dodaj pastę i smaż 2-3 minuty. Wlej bulion i duś przez około 6-8 minut. Dodaj śmietankę wymieszaj i zagotuj .
  3. Podawaj z ryżem lub chlebkiem naan i świeżą kolendrą .

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI