Zupa Pho z grzybami słomkowymi Mientablog

Sięgnij po szybki i łatwy przepis na aromatyczną zupę Pho z dodatkiem grzybów słomkowych. Dziękujemy za wykonanie dania @mientablog.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

  • ½ opak. makaronu Vermicelli
  • 1 saszetka pasty Zupa Pho (50 g)
  • 100 g grzybów słomkowych przekrojonych na pół
  • 500 ml bulionu warzywnego (lub ew. wody)
  • 1 kapusta pak-choi (lub kapusta pekińska) pokrojona w grubą kostkę
  • 20 g marchewki pokrojonej w paski

Sposób przygotowania

  1. Bulion lub wodę przelej do garnka, dodaj pastę Zupa Pho, marchew, pokrojone grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 20 min.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Do misek rozłóż makaron i pokrojoną kapustę pak-choi. Całość zalej wrzącym bulionem.

TIP: Aby danie było bardziej aromatyczne udekoruj je świeżą kolendrą i szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Zupa Pho 50g House of Asia

Pasta zupa Pho 50 g

Nowość
Bestseller
Grzyby słomkowe 425g House of Asia

Grzyby słomkowe 425 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI