Zupa Pho z grzybami słomkowymi Mientablog
Sięgnij po szybki i łatwy przepis na aromatyczną zupę Pho z dodatkiem grzybów słomkowych. Dziękujemy za wykonanie dania @mientablog.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
Składniki
- ½ opak. makaronu Vermicelli
- 1 saszetka pasty Zupa Pho (50 g)
- 100 g grzybów słomkowych przekrojonych na pół
- 500 ml bulionu warzywnego (lub ew. wody)
- 1 kapusta pak-choi (lub kapusta pekińska) pokrojona w grubą kostkę
- 20 g marchewki pokrojonej w paski
Sposób przygotowania
- Bulion lub wodę przelej do garnka, dodaj pastę Zupa Pho, marchew, pokrojone grzyby i gotuj na wolnym ogniu przez 20 min.
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Do misek rozłóż makaron i pokrojoną kapustę pak-choi. Całość zalej wrzącym bulionem.
TIP: Aby danie było bardziej aromatyczne udekoruj je świeżą kolendrą i szczypiorkiem.