Kurczak Holy Basil

Wybierzcie się z nami w podróż smakową do odległej Azji. Przedstawiamy festiwalowy przepis w wykonaniu nietylkopasta na kurczaka Holy basil z dodatkiem sosu rybnego, który wydobędzie wszystkie walory smakowe dania.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min.

Ostrość:

Składniki

Opcjonalnie:

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka pokrój w kostkę i marynuj w sosie sojowym i cukrze min. 15 minut.
  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj cebulę, następnie kurczaka i smaż przez 5-6 minut na rumiany kolor. Dodaj pastę holy basil i całość wymieszaj. Dopraw do smaku sosem rybnym.

TIP: Kurczaka podawaj z ugotowanym wcześniej ryżem jaśminowym oraz listkami tajskiej bazylii. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI