Kurczak w sosie z czarnego pieprzu

Szukasz przepisu na pysznego kurczaka w nietypowej oprawie? Właśnie go znalazłeś! Aromatyczny sos z czarnego pieprzu nadaje mięsu bogatego aromatu i niebanalnego smaku. Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min.

Ostrość:

Składniki

  • 1 saszetka sosu z czarnym pieprzem
  • 2 łyżki oleju
  • 450 g mięsa z kurczaka pokrojonego w drobną kostkę
  • 100g papryki pokrojonej w paski
  • Dymka do dekoracji

Sposób przygotowania

  1. Na patelni rozgrzej olej
  2. Dodaj mięso oraz paprykę, smaż 3-4 minuty
  3. Dodaj sasztkę Pasty z Czarnym Pieprzem i smaż przez następne 2-3 minuty.
  4. Całość dania udekoruj dymką.

TIP: Tak podsmażonego kurczaka możesz podać z ryżem lub w tortilli.

TIP2: Zamiast mięsa możesz użyć Zielonego Jackfruita – wtedy danie będzie w pełni wegańskie.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI