Smażony azjatycki ryż z krewetkami w ananasie Gotuj z Diego

Chcesz zaskoczyć swoich gości podczas imprezy, ale niekoniecznie chce Ci się stać pół dnia w kuchni? Razem z Gotuj z diego mamy na to rozwiązanie. Wystarczy 30 minut, kilka składników, aby stworzyć to niepowtarzalne danie. Cały sekret tkwi w propozycji podania, ale także w doskonałym doborze składników. Zobaczcie, jak poradził sobie z tym przepisem Diego – Kliknij tutaj

 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 22

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Odmierz porcję ryżu i wsyp do wrzątku, w proporcji: 1:1,3. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Na koniec wyłącz palnik i zostaw ryż pod przykryciem na 10 minut.
  2. Ananasa przekrój na pół i wydrąż środek, wnętrze pokrój w 1 cm kostkę.
  3. Na patelni podgrzej olej. Wbij jajka i rozdrobnij łopatką. Dodaj 2 łyżeczki pasty z czosnku, chilli i imbiru. Smaż przez 1 minutę. Dorzuć krewetki, ananasa i pędy bambusa. Smaż 2-3 minuty. Teraz dodaj ryż i sosy. Całość dobrze wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, serwując w połówkach ananasa, dekorując listkami kolendry i chilli.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 330g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 330 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI