Smażony ryż jaśminowy z omletem i sosem z grzybów Shiitake Mientablog

Odkryj zupełnie nowy pomysł na szybki obiad. Usmażony ryż z omletem i dodającym pikanterii sosem z grzybów shiitake zaskoczycie niejednego głodomora. Mientablog pokazuje, że szybki obiad nie musi być nudny i mało smaczny.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 5

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Paprykę i szczypiorek drobno siekamy i podsmażamy w woku na oleju.
  3. Dodajemy ryż i chwilę razem przesmażamy.
  4. Dodajemy sos z grzybów Shiitake i mieszamy.
  5. Jajka roztrzepujemy i wylewamy na patelnię natłuszczoną masłem. Smażymy omlet, po czym zwijamy go w rulon i kroimy w paseczki.
  6. Ryż z dodatkami nakładamy do misek, podajemy z omletem i pędami bambusa.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI