Kurczak po chińsku w sosie z grzybowym Shiitake Jedz Pysznie

Poznajcie sposób od Anny Zyśk z Jedzpysznie na soczystego kurczaka. Soczystości i aromatu z pewnością nadają użyte do tego dania nasze produkty takie jak sos sojowy grzybowy czy sos z grzybów shiitake. 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 6

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 1h 10 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso oczyść i oszusz. Natnij skórę i mięso w trzech miejscach.
  2. W garnku zagotuj wodę, dodaj do niej cukier, ocet i sos sojowy. Gdy składniki się rozpuszczą, do garnka przełóż mięso i gotuj je przez minutę. Następnie wyjmij je na talerz i dokładnie nasmaruj sosem z grzybów Shiitake.
  3. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 160*C przez 20 minut. Po tym czasie zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę piekarnika do 200*C i piecz kolejne 30 minut.
  4. Kurczaka podawaj z ulubionym ryżem. Przed podaniem polej go sosem pozostałym z pieczenia.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy grzybowy 150 ml House of Asia

Sos sojowy grzybowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos z grzybów Shiitake 50g House of Asia

Sos z grzybów Shiitake 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI