Grillowane polędwiczki w marynacie curry Pysznie czy przepysznie
Razem z Pysznie czy przepysznie przychodzimy z idealnym przepisem na grilla. Marynata stworzona z wielowymiarowy sosem sojowym w połączeniu z czerwoną pastą curry zawładnie Twoimi kubkami smakowymi! Koniecznie spróbuj wykonać ten przepis w domu.
Liczba porcji: 4
Czas: 20 min+ czas marynowania
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1 łyżka Pasty curry czerwonej Kanokwan
500 g polędwiczek z kurczaka
5 łyżek oleju
1/3 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Majonez curry:
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka curry w proszku
1 łyżka soku z limonki
Sposób przygotowania
1. Polędwiczki z kurczaka oczyść z błon i osusz ręcznikiem papierowym.
2. W miseczce wymieszaj: olej, sól, pieprz, paprykę słodką, czerwoną pastę curry Kanokwan, sok z limonki, sos sojowy jasny House of Asia i natkę pietruszki.
3. Do marynaty włóż polędwiczki i dokładnie obtocz je w marynacie. Pozostaw na ok. 2 godz. w lodowce a najlepiej na całą noc.
4. Polędwiczki grilluj z każdej strony 4 min na rozgrzanym ruszcie. Majonez wymieszaj z curry i sokiem z limonki. Podawaj od razu.