Butter Chicken z ryżem jaśminowym
Ten klasyk z kuchni indyjskiej zapewne zna każdy. Dzięki naszej paście całe danie przygotujecie w zaledwie 20 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
100 g Pasty Butter Chicken House of Asia
1 łyżeczka Pasty z czosnku House of Asia lub 1 łyżeczka posiekanego czosnku
100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
100 g Ryżu jaśminowego Lotus Rice
250 g piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę
1 cebula pokrojona w kostkę
1 puszka pomidorów
100 ml bulionu
4 łyżki orzechów nerkowca
100 g zimnego masła
2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania
1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu
2. W garnku, na oliwie podsmaż cebulę, pastę z czosnku, pastę Butter Chicken dodaj orzechy nerkowca, kurczaka i wszystko razem smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty. Następnie dolej bulion, pomidory i gotuj wszystko do miękkości około 15 minut. Pod koniec dodaj mleczko kokosowe, masło i dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj.
3. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.