Stek z tuńczyka ze słodkim sosem sojowym

Musicie wypróbować tego niezwykle wykwintnego dania. Stek z tuńczyka w marynacie z mieszanki słodkiego sosu sojowego i ostrygowego będzie bardzo delikatny i pyszny w smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 72

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

2 łyżki Białego Sezamu House of Asia

1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia

1 łyżeczka Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżeczka Sosu sojowego słodkiego House of Asia

2 steki z tuńczyka (po około 150 g)

2 łyżki posiekanej kolendry

1 łyżka posiekanej dymki

Sól do smaku

Sposób przygotowania

1.       Steki delikatnie oprósz z każdej strony solą, odstaw na 10 minut, a następnie zamarynuj w słodkim sosie sojowym, ostrygowym oraz w jednej łyżeczce kolendry.  

2.       Wymieszaj sezam biały z czarnym i obtocz w nim tuńczyka, smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony.

3.       Rybę przełóż na deskę i potnij w plastry, pod koniec posyp dymką, pozostałą kolendrą i skrop słodkim sosem sojowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy słodki150ml House of Asia

Sos sojowy słodki 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI