Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami

Przepis Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami House of Asia

Klopsiki w zupie pomidorowej z azjatyckim twistem, to szybkie i smaczne danie, które urozmaici Waszą codzienną kuchnię. Do dania dodaliśmy sekretny składnik Sos Sambal Oelek, który nada potrawie wyrazistego smaku.

Liczba porcji:

2

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

Zupa:

  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • 1 łyżeczka cukru
  • Kilka gałązek kolendry, drobno pokrojone

Klopsiki:

Sposób przygotowania

  1. Składniki na zupę wlej do garnka i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. W garnku zagotuj wodę. Składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie w misce. Uformuj z masy kulki i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj do wypłynięcia. Odsącz. Zupę podawaj z klopsikami i kolendrą.
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI