Azjatycka zupa pomidorowa z mięsnymi klopsikami

Klopsiki w zupie pomidorowej z azjatyckim twistem, to szybkie i smaczne danie, które urozmaici Waszą codzienną kuchnię. Do dania dodaliśmy sekretny składnik Sos Sambal Oelek, który nada potrawie wyrazistego smaku.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:
Łatwe

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Zupa:

  • 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 600 ml bulionu drobiowego
  • 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
  • 1 łyżeczka cukru
  • Kilka gałązek kolendry, drobno pokrojone

Klopsiki:

Sposób przygotowania

  1. Składniki na zupę wlej do garnka i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  2. W garnku zagotuj wodę. Składniki na klopsiki wymieszaj dokładnie w misce. Uformuj z masy kulki i wrzucaj do gotującej się wody. Gotuj do wypłynięcia. Odsącz. Zupę podawaj z klopsikami i kolendrą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI