Banany w mleczku kokosowym
Przenieść się do egzotycznej Tajlandii w 10 min? Da się! Słodki smak bananów zatopionych w mleku kokosowym, którego smak podbija cukier kokosowy i szczypta soli to jeden z najprostszych i najszybszych deserów bez białego cukru, bez glutenu i laktozy.
Liczba porcji: 1
Czas: 10 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 250 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
- 3 łyżki cukru
- 1 banan
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
Sposób przygotowania
- Banana odbierz ze skóry i przekrój wzdłuż na pół i potem na 3.
- Do garnka wlej mleczko kokosowe i zagotuj. Dodaj sól i cukier kokosowy.
- Dodaj pokrojonego banana i gotuj chwilę na małym ogniu.
Do mleczka możesz dodać rozrobioną z wodą mąkę ziemniaczaną i wmieszać do mleczka z bananem. Dzięki temu sos zrobi się bardziej gęsty