Gofry z kokosową bitą śmietaną i owocami

Wypróbuj przepyszne, pulchne, a do tego wegańskie gofry z kokosową bitą śmietaną, mango i borówkami. Ten niezwykły deser zasmakuje wszystkim fanom połączenia słodyczy oraz zdrowszych rozwiązań. Przepis powstał we współpracy z Fly me to the spoon.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Otwór mleczko kokosowe i oddziel jego stałą część od płynnej. Przełóż ją do wysokiej miski, a następnie dodaj cukier puder. Całość miksuj przez kilka minut do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Do miski wlej 150 ml płynnej części mleczka kokosowego. Dodaj 120g mieszanki do gofrów, erytrol oraz jajka. Wymieszaj.
  3. Rozgrzej gofrownicę, a następnie wlej do niej masę na gofry i smaż przez 3-4 minuty. Ostudź na kratce.
  4. Gofry wyłóż na talerz, nałóż bitą śmietanę, mango oraz borówki. Całość polej pulpą z marakui.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI