Kaburamaki sushi

Jak zrobić kaburamaki sushi House of Asia

Liczba porcji:

2

Czas: 90 min

Poziom:

łagodne

Poziom:

Składniki

  • 250 g ryżu do sushi (4 rolki)
  • liście nori
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 50 g świeżego łososia pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 50 g świeżego tuńczyka pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 50 g świeżego węgorz pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 4 ugotowane krewetki typu black-tiger
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone na cienkie i szerokie plastry
  • 75 g opakowania serka Philadelphia

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż (przepis znajdziesz tutaj).
  2. Połóż połowę liścia nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia, tuńczyka, węgorza.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Żółte curry z kurczakiem i dynią


Pad thai z kurczakiem

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI