Kaburamaki sushi z łososiem, węgorzem i krewetką

Jeśli jesteście miłośnikami sushi to ten przepis jest właśnie dla Was! Kaburamaki to jedna z odmian sushi, w której składniki nadzienia są zawinięte na zewnątrz rolki, a całość jest pokryta dodatkową warstwą składników. Wbrew pozorom nie jest ono bardzo trudne w przygotowaniu! 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
  2. Połóż połowę liścia Nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia i węgorza.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI