Kaburamaki sushi z łososiem, węgorzem i krewetką

Jeśli jesteście miłośnikami sushi to ten przepis jest właśnie dla Was! Kaburamaki to jedna z odmian sushi, w której składniki nadzienia są zawinięte na zewnątrz rolki, a całość jest pokryta dodatkową warstwą składników. Wbrew pozorom nie jest ono bardzo trudne w przygotowaniu! 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 10

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min

Ostrość:

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
  2. Połóż połowę liścia Nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia i węgorza.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos do ryżu do sushi 200ml House of Asia

Sos do ryżu do sushi 200ml

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI