Kaburamaki sushi

Jeśli jesteście miłośnikami sushi to ten przepis jest właśnie dla Was! Kaburamaki czyli sushi z rybą lub warzywami na wierzchu. Wbrew pozorom nie jest ono bardzo trudne w przygotowaniu! 

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 90 min

Poziom trudności:
łagodne

Ostrość:

Składniki

  • 250 g ryżu do sushi (4 rolki)
  • liście nori
  • 1 łyżeczka pasty wasabi
  • 50 g świeżego łososia pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 50 g świeżego tuńczyka pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 50 g świeżego węgorz pokrojonego na szerokie cienkie plastry
  • 4 ugotowane krewetki typu black-tiger
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone na cienkie i szerokie plastry
  • 75 g opakowania serka Philadelphia

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj ryż (przepis znajdziesz tutaj).
  2. Połóż połowę liścia nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
  3. Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
  4. Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia, tuńczyka, węgorza.
  5. Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI