Kaburamaki sushi z łososiem, węgorzem i krewetką
Jeśli jesteście miłośnikami sushi to ten przepis jest właśnie dla Was! Kaburamaki to jedna z odmian sushi, w której składniki nadzienia są zawinięte na zewnątrz rolki, a całość jest pokryta dodatkową warstwą składników. Wbrew pozorom nie jest ono bardzo trudne w przygotowaniu!
Liczba porcji: 2
Czas: 90 min
Ostrość:
Składniki
- 250 g Ryżu do sushi House of Asia (4 rolki)
- 2 liście nori House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty wasabi House of Asia
- 50 g świeżego łososia pokrojonego na szerokie cienkie plastry
- 50 g świeżego węgorz pokrojonego na szerokie cienkie plastry
- 4 ugotowane krewetki typu black-tiger
- 1 dojrzałe awokado, pokrojone na cienkie i szerokie plastry
- 75 g opakowania serka Philadelphia
Do podania:
Sposób przygotowania
- Ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (do jego przyrządzenia będzie Ci również potrzebny Sos do ryżu do sushi House of Asia). Przepis jak ugotować ryż do sushi znajdziesz TUTAJ>
- Połóż połowę liścia Nori na macie bambusowej owiniętej folią spożywczą.
- Nałóż ryż rozciągając go na całym liściu, następnie odwróć ryżem do dołu.
- Rozsmaruj serek Philadelphia, wasabi, krewetek i awokado. Zwiń rolkę i na wierzch ułóż na przemiennie szerokie plastry awokado, łososia i węgorza.
- Sushi pokrój na 6 kawałków i podaj z sosem sojowym, sosem teriyaki, pastą wasabi i imbirem.