Ramen z grzybami Shiitake, Wakame i Nori

Ramen – pożywny bulion z dodatkiem sycącego makaronu, z dowolnie dobranymi dodatkami. W naszej wersji z grzybami Shiitake, wodorostami Wakame, jajkiem, szczypiorem i sezamem. To wersja dla wegetarian i wszystkich, którzy uwielbiają smak kuchni azjatyckiej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 3.8 / 5. Ilość głosów: 13

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Namocz w letniej wodzie grzyby shiitake. 
  2. Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  3. Do garnka wlej 300 ml wody, dodaj miso i wakame. Należy pilnować, aby nie doprowadzić wody do wrzenia. Do gorącej wody dodaj grzyby. Gotuj 8-10 min.
  4. Tofu pokrój w kostkę 2 cm i obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Zdejmij z patelni
  5. Jajko włóż do zimnej wody i gotuj, kiedy woda zacznie wrzeć odmierz 3,5 min., po tym czasie jajko będzie gotowe. Obierz je i przekrój na 2 połówki.
  6. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion z grzybami i wakame. Następnie dodaj dwa kawałki liścia nori, liście kapusty, tofu, jajko, posyp dymką i sezamem.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Ramen 300g House of Asia

Makaron Ramen 300g

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Grzyby Shiitake 30g House of Asia

Grzyby Shiitake 30g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI