Kokosowy pudding chia z pulpą z papai
Jeśli szukasz pomysłu na smaczny, ale też prosty deser to Fly me to the spoon przygotowała idealny przepis dla Ciebie. Egzotyczny smak papai i nasion chia, w połączeniu z matchą to wyjątkowa przekąska, której przygotowanie nie zabierze wiele czasu.
Liczba porcji: 2
Czas: 10min. +3h
Ostrość:
Składniki
- 200 g mleczka kokosowego 5-7%
- 2 łyżki nasion chia
- 200 g pulpa z papai QF
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki erytrolu
- 2 łyżki płatków owsianych lub granoli
- 100 g jogurtu kokosowego
- 1 łyżeczka matchy (opcjonalnie)
- 1 kiwi pokrojone na małe kawałki
Sposób przygotowania
- Nasiona chia zmieszaj z 2 łyżkami wiórków kokosowych, zalej mlekiem kokosowym i odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny lub całą noc. Po tym czasie wymieszaj.
- Jogurt kokosowy wymieszaj z matchą, kiwi pokrój.
- W pucharkach ułóż kolejno warstwy: musu z papai, puddingu chia, płatków owsianych, jogurtu z matchą i ponownie musu z papai. Całość udekoruj kiwi i pozostałymi wiórkami kokosowymi.