Kokosowy pudding chia z pulpą z papai

Jeśli szukasz pomysłu na smaczny, ale też prosty deser to Fly me to the spoon przygotowała idealny przepis dla Ciebie. Egzotyczny smak papai i nasion chia, w połączeniu z matchą to wyjątkowa przekąska, której przygotowanie nie zabierze wiele czasu.  

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10min. +3h

Ostrość:

Składniki

  • 200 g mleczka kokosowego 5-7%
  • 2 łyżki nasion chia
  • 200 g pulpa z papai QF
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki erytrolu
  • 2 łyżki płatków owsianych lub granoli
  • 100 g jogurtu kokosowego
  • 1 łyżeczka matchy (opcjonalnie)
  • 1 kiwi pokrojone na małe kawałki

Sposób przygotowania

  1. Nasiona chia zmieszaj z 2 łyżkami wiórków kokosowych, zalej mlekiem kokosowym i odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny lub całą noc. Po tym czasie wymieszaj.
  2. Jogurt kokosowy wymieszaj z matchą, kiwi pokrój.
  3. W pucharkach ułóż kolejno warstwy: musu z papai, puddingu chia, płatków owsianych, jogurtu z matchą i ponownie musu z papai. Całość udekoruj kiwi i pozostałymi wiórkami kokosowymi.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI