Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami

Pudding z dodatkiem mleczka kokosowego, niebieskiej spiruliny, nasion chia i pulpy mango nie tylko wygląda fantazyjnie, ale ma również wiele wartości odżywczych dla Twojego organizmu. Przepis idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lunch. Smacznego!

Liczba porcji:

2

Czas: 5min.+2h

Poziom:

Poziom:

Składniki

  • 200 ml mleczka kokosowego 5-7%
  • 200 ml pulpy mango
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka niebieskiej spiruliny w proszku
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka agawy lub syropu klonowego
  • mięta, truskawki i jagody do przybrania

Sposób przygotowania

Przygotuj 2 miseczki.

  1. Do pierwszej wlej 200 ml mleczka kokosowego, 2 łyżki nasion chia, agawę, ekstrat waniliowy. Do drugiej miski wlej pulpę mango i 2 łyżki nasion chia. Zawartość każdej miseczki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2-3h.
  2. Gotowy pudding wlej do wysokim szklanek. Najpierw warstwę, potem niebieską warstwę.
  3. Deser udekoruj jagodami, truskawkami i miętą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI