Kokosowy pudding chia z pulpą mango i jagodami

Pudding z dodatkiem mleczka kokosowego, niebieskiej spiruliny, nasion chia i pulpy mango nie tylko wygląda fantazyjnie, ale ma również wiele wartości odżywczych dla Twojego organizmu. Przepis idealnie sprawdzi się na pożywne śniadanie lub lunch. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5min.+2h

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj 2 miseczki. Do pierwszej wlej 200 ml mleczka kokosowego, 2 łyżki nasion chia, agawę, ekstrat waniliowy i spirulinę. Do drugiej miski wlej pulpę mango i 2 łyżki nasion chia. Zawartość każdej miseczki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na 2-3h.
  2. Gotowy pudding wlej do wysokich szklanek. Najpierw warstwę żółtą, potem niebieską.
  3. Deser udekoruj jagodami, truskawkami i miętą.
...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI