Koreańska wołowina Bulgogi z warzywami

Poczuj smak Korei na swoim talerzu! Wołowina Bulgogi z chrupiącymi warzywami, sałatą i nutą ostrej papryki to idealne połączenie smaków i aromatów. Idealne na spotkanie z przyjaciółmi na grilla.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 251

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 45 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania:

Sposób przygotowania

  1. Wołowinę zawiń ciasno w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na około godzinę. Wyjmij i pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien. Następnie mięso zamarynuj w paście bulgogi z dodatkiem pasty z czosnku i wstaw do lodówki na minimum godzinę, a najlepiej na całą noc.
  2. Ogórek, cebulę, marchew, paprykę, rzodkiewkę oraz jalapeno, pokrój w grubsze słupki, tak aby było je wygonie chwytać.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso na brązowy kolor.
  4. Gotowe mięso nakładaj na liście sałaty z ulubionymi warzywami, posyp sezamem, kolendrą i dymką. Całość skrop sosem z zielonej papryczki jalapeno.

TIP. W tym przepisie doskonale sprawdzą się również inne rodzaje mięs, takie jak: wieprzowina oraz drób.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI