Krewetki smażone z chorizo i pastą kimchi

Soczyste i lekko pikantne krewetki w marynacie z sosu sojowego, ostrygowego, paście z czosnku i kolendrą to fantastyczna propozycja na nietuzinkowe danie. W towarzystwie sosu kimchi i chorizo otrzymacie idealną pikanterię, która zaskoczy niejednego gościa.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 96

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 5 min

Ostrość:
Pikantne

Składniki

1 saszetka Pasty kimchi lub 50 g Sosu kimchi House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane

1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

20 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20

50 g kiełbasy chorizo pokrojonej w drobną kosteczkę

6 pomidorków cherry

1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę

50 g kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę

2 łyżki posiekanej kolendry

1 łyżka pokrojone zielonej dymki

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1.       Wymieszaj ze sobą sos ostrygowy, sojowy, jedną łyżkę kolendry, 1 łyżeczkę pasty z czosnku i zamarynuj krewetki.

2.       Na patelnię wlej olej, podsmaż na średnim ogniu przez około 3 minuty cebulę z pozostałą pastą z czosnku, dodaj chorizo, następnie kapustę pekińską, pomidorki oraz krewetki, całość smaż na dużym ogniu przez kolejne 2-3 minuty. Pod koniec dodaj pastę lub sos kimchi oraz odrobinę wody, wymieszaj. Gotowe danie posyp pozostałą kolendrą i dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos Kimchi 150 ml House of Asia

Sos Kimchi 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Kimchi pikantna 50g House of Asia

Pasta Kimchi pikantna 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI