Krewetki w sosie Mango chutney

Odkryj proste i super smaczne danie, które zrobisz w zaledwie 20 minut. Flymetothespoon przychodzi z przepisem na krewetki w nowym sosie House of Asia – Mango chutney. Przekonacie się o jego fantastycznym smaku.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

·       ½ słoika Mango chutney sos słodko-pikantny House of Asia

·       20 obranych, rozmrożonych krewetek

·       garść świeżej kolendry

·       łyżka uprażonych na suchej patelni orzechów nerkowca

·       ½ limonki

Składniki na marynatę do krewetek:

·       1 łyżeczka Sosu chili Sambal Oelek House of Asia

·       1 łyżeczka Sosu sojowego jasnego House of Asia

·       1 łyżka oliwy

·       1 łyżeczka mielonej kolendry

Składniki na ryż:

·       2 łyżeczki Octu ryżowego House of Asia

·       ½ szklanki ryżu jaśminowego

·       1 łyżka cukru lub erytrolu

·       ½ łyżeczki soli

·       ¼ szklanki ciepłej wody

Sposób przygotowania

1. Składniki marynaty wymieszaj i włóż do niej krewetki.

2. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu, po tym czasie wymieszaj z wodą, solą, octem i erytrolem.

3. Krewetki podsmaż na patelni po około 3 minuty z każdej strony. Dodaj mango chutney, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty.

4. Wyłóż ryż, na wierzchu ułóż krewetki w sosie. Posyp kolendrą i orzechami nerkowca, skrop sokiem z limonki.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos chili Sambal Oelek 240g House of Asia

Sos chili Sambal Oelek 240 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI