Letni bowl z łososiem teriyaki Jakjalubiejesc

Chcesz przygotować smaczne i zdrowe danie w krótkim czasie? Letni Bowl z Łososiem Teriyaki od Jakjalubiejesc to idealny wybór! Dzięki produktom House of Asia, przygotowanie tego posiłku jest niezwykle proste. Ryż do sushi House of Asia jest łatwy do ugotowania i stanowi doskonałą bazę do Twojej miski. Prażone Chipsy Nori dodają chrupkości, a jasny Sezam – delikatnego, orzechowego smaku. Sos Teriyaki House of Asia, gotowy do użycia, sprawia, że marynowanie i pieczenie łososia to kwestia kilku minut. Dodaj do tego pokrojone awokado, ogórek i mango, a otrzymasz kolorową i smakowitą kompozycję, która zachwyci Twoje kubki smakowe. Przygotowanie tego dania zajmie Ci tylko 25 minut, a prostota jego wykonania sprawi, że będziesz sięgać po ten przepis wielokrotnie. Zobacz przepis krok po kroku>>

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 219

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Ryż przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Łososia wymieszaj z sosem teriyaki i piecz na blaszce wyłożonej papierem w 210’C ok.15 min (obserwuj stopień wypieczenia i ewentualnie wydłuż go kilka minut).
  3. Ułóż w misce: ryż, łososia, mango, ogórek, awokado. Polej całość sosem teriyaki, posyp sezamem, szypiorkiem i włóź chips nori.

TIP: Przygotuj sam chipsy nori: Liście nori zwilż wodą, złóż ze sobą i potnij na większe kawałki. Każdy z nich posmaruj delikatnie oliwą i włóż na osobnej blaszce i upiecz z łosiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Chipsy Nori prażone 3g House of Asia

Chipsy Nori prażone 3 g

Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI