Łosoś z sosie limonkowym z salsą warzywną

Wszyscy wiemy, że ryby są zdrowe, ale czy wiecie też, że przygotowanie pysznego dania z ryby nie musi być trudne? Aromatyczny łosoś w sosie limonkowym z warzywną salsą to danie łatwe w przygotowaniu, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Wypróbujcie nasz przepis na soczystego i pełnego smaku łososia- po prostu palce lizać!

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 25 min

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

  • 2 filety łososia

Marynata

Salsa warzywna

  • 200 g awokado
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 100 g czerwonej papryki

Sposób przygotowania

  1. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj. Marynuj rybę w połowie marynaty przez około godzinę w chłodnym miejscu.
  2. Przygotuj salsę warzywną. Paprykę, cebulę i awokado pokrój w drobną kostkę, dodaj kukurydzę. Polej sokiem z limonki i oliwą i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą do smaku.
  3. Filety z łososia smaż na grillowej patelni lub grillu węglowym, polewając rybę pozostałą połową marynaty.

Podawaj z przygotowaną salsą i ryżem.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

NASZE MARKI