Chrupiąca ryba z sosem curry

Ryba z sosem curry czyli klasyk kuchni tajskiej. Pasta Massaman curry jest jedną z najsmaczniejszych past, która w połączaniu z mlekiem kokosowym tworzy aksamitny i aromatyczny sos.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 60 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • 250 g filetu z pstrąga, pokrojonego w trójkąty
  • 2 łyżki pasty massaman curry
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 20 g orzeszków ziemnych nie solonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 30 g cebuli czerwonej pokrojonej w grubą kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • kolendra do podania

Sposób przygotowania

1. W rondelku na małym ogniu rozgrzej 100 ml mleka kokosowego i pastę curry, mieszaj do momentu gdy sos będzie jednolity. Następnie dolej resztę mleka, orzeszki, cebulę, sos rybny i cukier. Gotuj wszystko 5 min.
2. Pokrojoną rybę posól i popieprz, następnie obtocz w mące.
3. Rybę smaż na średnim ogniu, na złocisty kolor.
4. Podawaj w misce z sosem i świeżą kolendrą.

Smacznego!

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Massaman curry 113g House of Asia

Pasta Massaman curry 113g

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI