Makaron Chow Mein z pieczonymi warzywami, fetą i łososiem

Poznaj wyjątkowe połączenie smaków w naszym przepisie na Makaron Chow Mein z pieczonymi warzywami, fetą i soczystym łososiem. Delikatnie pikantna czerwona pasta curry oraz aromatyczny sos Teriyaki nadają daniu niezwykłej głębi i wyrazistości. To doskonała propozycja na obiad lub kolację, która zachwyci każdego miłośnika kuchni azjatyckiej.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 235

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Do podania:

listki kolendry i limonka

Sposób przygotowania

  1. Do naczynia żaroodpornego włóż ser feta, pomidorki koktajlowe, łososia, cebulę oraz czosnek. Polej oliwą, sosem teriyaki, dodaj pastę curry i dopraw odrobiną soli i pieprzu.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200°C i piecz składniki około 30 minut, do czasu, aż pomidorki puszczą sok.
  3. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  4. Upieczone produkty rozgnieć dokładnie widelcem i wymieszaj z ugotowanym makaronem.
    W razie potrzeby dopraw do smaku sosem teriyaki, solą oraz pieprzem.
  5. Podawaj z listkami kolendry skropione sokiem z limonki.

TIP: Przed rozgnieceniem wyjmij kawałek łososia i udekoruj nim gotowe danie.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta curry czerwona 113g House of Asia

Pasta curry czerwona 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI