Makaron smażony po chińsku z warzywami
Przepis ten to klasyka kuchni chińskiej. Miłośników tego dania można spotkać na całym świecie, dlaczego? Jest smaczny, pożywny a przede wszystkim łatwy w przygotowaniu. Kolorowa mieszanka warzyw w połączeniu z sosem sojowym przygotowanym wedle oryginalnej receptury zachwyci smakiem każdego.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 minut
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 150 g Makaronu jajecznego House of Asia, ugotowanego al dente
- 1 słoik Warzyw do woka House of Asia, wypłukanych i odsączonych
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy chińskiej House of Asia
- ½ łyżeczki Oleju z prażonego sezamu House of Asia, do smaku
- 2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
- kilka gałązek dymki, pokrojone w 2 cm kawałki
- 1 łyżka oleju
- 30 g orzeszków ziemnych
- pół czerwonej i żółtej papryki pokrojonej w cienkie paski
Sposób przygotowania
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.
- Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.
- Przed podaniem posyp danie dymką.