Makaron smażony po chińsku z warzywami

Przepis ten to klasyka kuchni chińskiej. Miłośników tego dania można spotkać na całym świecie, dlaczego? Jest smaczny, pożywny a przede wszystkim łatwy w przygotowaniu. Kolorowa mieszanka warzyw w połączeniu z sosem sojowym przygotowanym wedle oryginalnej receptury zachwyci smakiem każdego.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.3 / 5. Ilość głosów: 97

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż czosnek do uwolnienia aromatu. Dodaj warzywa, smaż przez 1 minutę, następnie wrzuć makaron.
  2. Dodaj sos sojowy, przyprawę i olej. Całość wymieszaj i smaż przez 3 minuty.
  3. Przed podaniem posyp danie dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron jajeczny 250g House of Asia

Makaron jajeczny 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI