Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami
Idealna propozycja na turbo szybki lunch lub kolację. Czarny makaron z niezwykle aromatyczną pastą Katsu curry będzie nie tylko idealny w smaku, ale i w wyglądzie. Za sprawą naszych gotowych produktów danie przygotujecie w zaledwie 10 minut.
Liczba porcji: 2
Czas: 10 min
Ostrość:
Lekko pikantne
Składniki
1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia
2 saszetki Pasty Katsu curry House of Asia
1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki czosnku świeżego
14 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20
1 cebula czerwona pokrojona w piórka
1/2 łyżeczki papryczki chili drobno pokrojonej
2 łyżki świeżej kolendry pokrojonej
3 łyżki oleju
50 g kiełków fasoli mung
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej go zimną wodą.
2. Krewetki przekrój wzdłuż, przełóż do miski i wymieszaj z łyżką kolendry oraz łyżką oleju.
3. Do woka lub na patelnię wlej olej, podsmaż na złoto pastę z czosnku oraz chili, dodaj cebulę i kiełki fasoli mung, smaż 2 minuty, następnie dołóż krewetki, smaż kolejną minutę, dodaj ugotowany wcześniej makaron, smaż jeszcze 2 minuty.
4. Pod koniec całość wymieszaj z pastą katsu curry i posyp kolendrą i sezamem.