Makaron stir-fry z czarnym sezamem i krewetkami

Idealna propozycja na turbo szybki lunch lub kolację. Czarny makaron z niezwykle aromatyczną pastą Katsu curry będzie nie tylko idealny w smaku, ale i w wyglądzie. Za sprawą naszych gotowych produktów danie przygotujecie w zaledwie 10 minut.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 68

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko pikantne

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego z czarnym sezamem 5mm House of Asia

2 saszetki Pasty Katsu curry House of Asia

1 łyżeczka Białego Sezamu House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 ząbki czosnku świeżego

14 obranych i oczyszczonych krewetek 16/20

1 cebula czerwona pokrojona w piórka

1/2 łyżeczki papryczki chili drobno pokrojonej

2 łyżki świeżej kolendry pokrojonej

3 łyżki oleju

50 g kiełków fasoli mung

Sposób przygotowania

1.       Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie przelej go zimną wodą.

2.       Krewetki przekrój wzdłuż, przełóż do miski i wymieszaj z łyżką kolendry oraz łyżką oleju.

3.       Do woka lub na patelnię wlej olej, podsmaż na złoto pastę z czosnku oraz chili, dodaj cebulę i kiełki fasoli mung, smaż 2 minuty, następnie dołóż krewetki, smaż kolejną minutę, dodaj ugotowany wcześniej makaron, smaż jeszcze 2 minuty.

4.       Pod koniec całość wymieszaj z pastą katsu curry i posyp kolendrą i sezamem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pasta katsu curry 50g House of Asia

Pasta Katsu Curry 50 g

Nowość
Bestseller
Pasta z czosnku 120g House of Asia

Pasta z czosnku 120 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI