Skrzydełka grillowane w sosie Hoisin i Sriracha

Miłośnikom grilla nigdy nie przeszkadza pogoda. Pamiętajcie, że grillować można również w domu. Dziś proponujemy przepis na przepyszne skrzydełka zamarynowane  w sosie Hoisin. Sos ten charakteryzuje się słodko-pikantnym smakiem i lekko czosnkowym aromatem. Gotowe skrzydełka będą najlepiej smakować z pikantnym sosem Sriracha.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 45 min.

Ostrość:

Składniki

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka

Marynata:

Do podania:

Opcjonalnie:

  • 1 mały pęczek kolendry

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj i przełóż do miski ze skrzydełkami. Wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz na złoty kolor z dwóch stron ok. 40 minut. Po tym czasie sprawdź, czy są wystarczająco zarumienione i w razie potrzeby piecz jeszcze kilka minut.
  3. Gotowe skrzydełka podawaj z sosem sriracha i majonezem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI