Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem

Skrzydełka w sosie teriyaki i sezamem House of Asia

Przed Wami przepis na soczyste skrzydełka kurczaka polane intensywnym w smaku sosem teriyaki, posypane delikatnym sezamem.

Liczba porcji:

4

Czas: 25 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 150 ml sosu teriyaki
  • 2 łyżki pasty miso
  • 150 ml wody
  • Biały sezam i dymka do posypania

Sposób przygotowania

  1. Rozgrzej na patelni wodę.
  2. Dodaj 2 łyżki miso i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie połącz z sosem teriyaki.
  4. Dodaj skrzydełka i duś przez ok 15 minut odwracając co dwie minuty.
  5. W między czasie rozgrzej piec do 250 st C.
  6. Przełóż skrzydełka do piekarnika i piecz jeszcze przez 5 minut.
  7. Przed podaniem posyp sezamem i dymką.

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 


Przepis na tajską zupę Tom Kha z kurczakiem

Przepis na zupę dyniową z mleczkiem kokosowym. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Czerwone curry z wieprzowiną. Gotuj z Pongtepem smacznie i szybko!

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI