Zupa Tom Yum Kung z kurczakiem

Odkryj przepis na tajską, kremową zupę z kurczakiem. Sekretem całego przepisu jest połączenie pasty Tom Yum, grzybów słomkowych i sosu rybnego, który jeszcze bardziej podkreśli smak tej wyjątkowej zupy. Monika z jakjalubiejesc pokaże Wam jak w łatwy sposób przygotować to tajskie danie!

Liczba porcji:

2

Czas: 30 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

1. Do garnka wlej bulion i dodaj pastę tom yum, całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Dodaj grzyby słomkowe, dopraw sosem rybnym i sokiem z limonki.
2. Dodaj pomidorki i kurczaka, gotuj przez 5-6 minut na wolnym ogniu.

TIP: Dla wzbogacenia smaku dodaj do zupy Mleczko Kokosowe BIO 5-7% Kara i posyp świeżą kolendrą.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI