Tajska sałatka z makaronem ryżowym i krewetkami Volodymyr Testardі

Macie ochotę na pełną smaków tajską sałatkę przygotowaną przez gwiazdę Instagrama? Sięgnijcie po przepis od Volodymyr Testardі, który specjalizuje się w szybkich, prostych, ale wykwintnych przepisach na kolację i śniadanie. Z naszych produktów upodobał sobie makaron ryżowy, sos sojowy, rybny, sezam i wyczarował coś naprawdę pysznego.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.9 / 5. Ilość głosów: 50

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
łagodne

Składniki

100 g Bezglutenowego makaronu ryżowego 5 mm House of Asia

2 łyżki Sosu rybnego House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

1 łyżka Czarnego sezamu House of Asia

1 średnia marchewka pokrojona w słupki

pół skalarnego ogórka pokrojonego w słupki

4-6 rzodkiewek pokrojonych w ćwiartki

10 krewetek

2-3 łyżki oliwy

skórka z limonki

sok z limonki

2 cm imbiru

5-8 plasterków chili

pęczek kolendry + do podania

1 ząbek czosnku

sól

pieprz

garść pistacji

Sposób przygotowania

1. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odcedź go i przelej zimna wodą.

2. Obrany imbir, czosnek i chili pokrój w dowolne plasterki dodaj kolendrę i ubij na miazgę w moździerzu. Następnie dodaj skórkę z limonki, sok z limonki, sos rybny, sos sojowy, oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj dopraw solą i pieprzem, przelej do dużej miski.

3. Wymieszaj z sosem marchewkę, rzodkiewkę i ogórka.

4. Obrane krewetki podsmaż na oliwie, dopraw do smaku solą i pieprzem.

5. Do miski z sosem i warzywami dodaj makaron i wymieszaj.

6. Następnie wyłóż makaron na talerz, ułóż krewetki, posyp prażonym sezamem i pistacjami. Udekoruj kolendrą i polej odrobiną oliwy.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI